Блог

Корисні солодощі. ТОП 12

Корисні солодощі міф чи правда?

Час від часу, особливо коли на вулиці стає холодно, нам хочеться побалувати себе солоденьким.

Як зробити це без шкоди для здоров’я і бажано фігурі? Далі ми розкажемо про 12 корисних солодощів які можна і навіть треба ласувати.

1. Пастила

Десерт найчастіше готують із яблучного пюре. Рідше зустрічаються ягідні основи, наприклад чорна смородина. Під час вибору пастили потрібно уважно вивчати склад, щоб мінімізувати кількість цукру. Солодощі містять вітаміни групи А, В і С, а також йод, магній, фосфор, калій, цинк і кальцій. Пектин відмінно очищає організм від токсинів і важких металів.

2. Мармелад

Виготовляється з фруктів і в’яжучого компонента (пектину, желатину або агар-агару). Класичними видами мармеладу вважаються абрикосовий, айвовий і яблучний. За правильної технології приготування вони зберігають свої вітаміни.

Пектин покращує обмін речовин, знижує рівень холестерину. Агар-агар нормалізує роботу печінки та щитовидки. Желатин зміцнює суглоби, нервову систему і м’язи. Головне – вибирати мармелад із невеликим вмістом цукру.

3. Сухофрукти

По суті, це ті ж корисні свіжі фрукти, з яких прибрали воду. Солодощі містять безліч вітамінів і мікроелементів, які є в сирих аналогах. При цьому всі речовини, зокрема цукор, більш концентровані.

Сухофрукти дуже калорійні, тому важливо вживати їх помірно. На день можна їсти не більше 50 г таких солодощів. Приблизно це 5 фініків або жменя родзинок.

4. Зефір

Десерт має досить високу калорійність, але добова норма (1 штука) не завдасть шкоди фігурі. Натуральний зефір готують на основі яблучного або ягідного пюре з додаванням цукру і білка.

Десерт чинить протизапальну дію, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, нейтралізує відкладення солей і важких металів. Зефір містить фосфор, залізо та інші корисні елементи.

5. Цукати

ківі цукат

Ці солодощі містять вітаміни С, А, В, натрій, залізо, калій, фосфор і багато інших корисних речовин. Однак проблематично знайти справді корисні цукати.

Найчастіше їх виварюють у цукровому сиропі, що покращує їхній смак. Іноді обвалюють у борошні. Перед покупкою цукатів необхідно уважно вивчити їхній склад, щоб вибрати максимально натуральні ласощі. Купити цукати

6. Фруктові чипси

Корисні солодощі без цукру, канцерогенів, барвників і консервантів. Під час їх виготовлення використовують тільки натуральні фрукти.

Після сушіння чіпси містять ті самі вітаміни та мікроелементи, що й у свіжому вигляді. Продукт покращує імунітет, роботу шлунково-кишкового тракту, обмін речовин.

7. Сорбет

Є замороженим ягідним або фруктовим пюре. Сорбет зберігає всі корисні властивості початкового продукту. Є чудовою альтернативою перенасиченому цукром і жирами морозиву.

8. Фінікові цукерки

Смачна альтернатива шоколадним цукеркам. Найчастіше готуються із суміші сухофруктів і горіхів, тому містять масу вітамінів, мікроелементів, жирних кислот. Дуже калорійні – на день достатньо вживати 2-3 шт.

9. Халва

Корисне солодке виробляють із насіння або горіхів. Тому в халві високий вміст клітковини та рослинних жирів. Продукт зменшує кількість холестерину, покращує роботу ШКТ. Однак халва дуже калорійна, бажано вживати до 50 г на день.

10. Шоколад

Натуральний шоколад виготовляють із какао-бобів, джерела поліненасичених жирних кислот. Вони борються із запальними процесами і прибирають шкідливий холестерин із крові.

Варто віддавати перевагу чорному шоколаду з какао не менше 75%. Інші види містять занадто багато цукру.

11. Мед

Надзвичайно корисний для здоров’я продукт. Містить вітаміни В, Е і С, ефірні олії та флавоноїди. Чинить протизапальну та бактерицидну дії, зміцнює імунну систему.

козинак горіховий бум

12. Козинаки

Козинаки – це корисне джерело вітамінів та мікроелементів. Треба слідкувати щоб вони були зроблені на натуральному меду, тоді вони мають додаткову користь.

Купити корисні солодощі ви можете на нашому сайті.

Всі пости

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *